Tyskarnas middag

 
Så var det Tysklands tur att laga mat! Snart har vi gått alla länder runt, det är bara A från Belgien som inte lagat mat än.
Vi tänkte börja om rundan då, så redan nu funderar jag på vad man laga för svensk mat?
Ärtsoppa och pannkakor? Pyttipanna? Fler förslag?
Middagen inleddes med en jättebalja med sangria.
Rent spontant tyckte jag inte att det kändes så tyskt,
men de förklarade att det här är tyskar på semester och att vi inte fick någon mat förrän vi druckit upp...
 
Maten var någon sorts linssoppa med skinka som man skulle äta tillsammans med hemmagjorda nudlar som
de gör genom att hälla i en lös deg i vad som ser ut ungefär som en potatispress.
De pressar ut degen rakt ner i en kastrull med kokande vatten.
Till vänster är en gratinerad variant av nudlarna tillsammans med ost och stekt lök.
 
Det såg långt ifrån ätbart ut men det var väldigt gott! Till det hade en av tjejerna tagit med sig tysk öl.
 
Det var så trångt runt bordet att alla inte ens fick plats
 
<3
 
Efter maten förvandlade vi köket till ett dansgolv, 
men då sista bussen går 22.20 så fick vi göra en tidig kväll och åka hem. Dock hann vi snappa upp att några vänner satt i en bar i centrum... så rätt vad det var så hade vi hoppat av bussen och drack drinkar vid kanalen istället för att gå och lägga oss. Det var ju så mycket roligare!
 
 
 
#1 - - TantGul:

Några matförslag :)http://mittkok.expressen.se/artikel/6-svenska-klassiker-maten-alla-alskar/

#2 - - Cecil:

Tacos! Vad gott det ser ut och så mycket kul ni har, ni är värda allt!

Upp